Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Konami stopt samenwerking met Antoine Griezmann na racisme-incident

Niet langer de ambassadeur van de Yu-Gi-Oh! Trading Card Game.

Konami zet de samenwerking met voetballer Antoine Griezmann stop. De sterspeler van FC Barcelona was vorige maand aangesteld als de nieuwe ambassadeur van de Yu-Gi-Oh! Trading Card Game, maar dat contract wordt vroegtijdig verbroken nadat Griezmann in een racisme-incident verzeilde.

Dat incident ontstond vorige week, toen er beelden opdoken van Griezmann en Ousmane Dembele uit 2019 opdoken. Tijdens een tournee door Japan maakt Dembele enkele racistische opmerkingen tegenover de Aziatische medewerkers van het hotel waar ze verblijven. Hoewel Griezmann zelf het personeel niet beledigt in het filmpje, lacht hij Dembele wel bevestigend toe.

De medewerkers van het hotel waren op dat moment de televisie in de hotelkamer aan het repareren zodat de twee sperspelers PES konden spelen. De naam van die game komt dan ook ter sprake, wat uiteraard geen al te beste reclame is voor Konami.

Konami heeft dan ook per direct zijn contract met Griezmann stopgezet. Het bedrijf heeft FC Barcelona - een officiële partner van PES - bovendien gevraagd om de nodige acties te ondernemen.

Zowel Griezmann als Dembele hebben zich intussen publiekelijk verontschuldigd voor het incident. Ook FC Barcelona heeft intussen gereageerd en laat weten dat "de houding [van Griezmann en Dembele] op geen enkele manier strookt met de waarden die FC Barcelona verdedigt". De club laat ook weten de nodige interne acties te nemen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

PES 2021

PS4, Xbox One, PC

PES 2022

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties