Skip to main content

Konami stelt volwaardige release eFootball uit naar volgend jaar

Forfaitscore.

Konami stelt de volwaardige release van eFootball uit naar de lente van 2022. De game zou normaal gezien op 11 november een grote update krijgen met tal van nieuwe features, maar Konami laat weten dat er 'meer tijd nodig is om de kwaliteit te leveren die de gebruikers verwachten'. Ook de mobiele versie van de game komt in de lente van volgend jaar uit.

De free-to-play voetbalgame is sinds september te spelen, maar Konami liet voor de release al weten dat die versie van eFootball in principe een demo is. Het aantal modes is dan ook vrij beperkt, je kunt enkel 1v1 wedstrijden spelen met een beperkt aantal teams.

Fans klagen echter vooral over de vele bugs en andere problemen die de game teisteren. Bij de release hadden veel voetballers misvormde gezichten en verdwenen spelers soms zelfs onder de grasmat. Door die vele problemen had eFootball bij de release zelfs de laagste user rating ooit op Steam.

Bekijk op YouTube

Konami heeft intussen wel update 0.9.1 uitgerold die een aantal van de grootste problemen moet oplossen. Voor de volwaardige versie 1.0.0 is het dus wachten tot volgend jaar. Die update voegt onder andere Creative Teams, Creative League, Tour Event, Challenge Event, Online Quick Match en Online Match Lobby modes toe aan de game.

Konami annuleert bovendien ook de controversiële eFootball premium player pack. Die was al sinds september te koop voor 40 euro, maar kon pas in de game worden gebruikt vanaf 11 november. Alle pre-orders voor de premium player pack worden automatisch terugbetaald.

Read this next