Skip to main content

Konami staakt ontwikkeling Silent Hills

Veelbelovend project geeft toch de geest.

Konami kondigt aan dat Silent Hills niet langer in ontwikkeling is. Geruchten daarover gingen al langer, maar de kogel is nu officieel door de kerk. De uitgever bevestigt dat tegenover gamesblog Kotaku.

"Konami blijft betrokken bij nieuwe Silent Hill-titels. Maar het project Silent Hills zoals gemaakt door Guillermo del Toro en met Norman Reedus in de hoofdrol, wordt niet voortgezet," verklaart Konami. Mogelijk zijn Hideo Kojima en del Toro wel betrokken bij toekomstige Silent Hill-games. "Verdere aankondigingen volgen nog."

Een reden voor het stopzetten van Silent Hills is niet gegeven. De demo ervoor kende onder de naam P.T. grote populariteit, vooral op Twitch en YouTube. Door mond-op-mond-reclame ontstond er al snel een hype rond de horrorteaser. P.T. is inmiddels uit de PlayStation Store gehaald.

Del Toro gaf eerder al aan het erg spijtig te vinden dat zijn samenwerking met Hideo Kojima niet doorgaat, en ook The Walking Dead-acteur Norman Reedus liet doorschemeren dat Silent Hills niet meer zou uitkomen.

Wat Kojima ervan vindt, is niet duidelijk. Zijn rol bij Konami blijft in het duister gehuld, nadat eerder zijn naam van Metal Gear Solid-producten werd gepoetst.

Bekijk op YouTube

Read this next