Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Konami kondigt Pro Evolution Soccer 2015 aan

Debuteert op PlayStation 4 en Xbox One.

Konami kondigt vandaag Pro Evolution Socces 2015 (PES 2015) aan. De voetbalgame debuteert in de herfst/winterperiode van 2014 op de PlayStation 4 en Xbox One, waarbij tevens wordt gesproken over 'additionele platformen.'

De game bevat 1000 voetbalspelers, waarbij je spelers bij kunt kopen met in-game valuta of tegen betaling. Dit microtransactiesysteem maakt onderdeel uit van de nieuwe MyClub-modus, een herziening van de Master League Online-modus uit eerdere PES-games.

Waar je in FIFA Ultimate Team nieuwe spelers koopt in setjes kaarten, koop je ze in PES 2015 direct. De spelers zijn vervolgens ook offline te gebruiken. Konami update de game iedere week, zodat transfers en de line-ups van teams overeenkomen met die uit de echte wereld.

Op gebied van gameplay focust het ontwikkelteam zich op drie belangrijke onderdelen: het maken van goals, het pass-systeem en de mogelijkheden die je krijgt om er met de bal vandoor te gaan wanneer je oog in oog staat met een tegenstanders. Bij deze onderdelen belooft Konami meer controle over de bal dan voorheen.

PES 2015 draait net als PES 2014 op de FOX-engine, die je ook kent van Metal gear Solid: Ground Zeroes. De engine maakt op de huidige generatie hardware verbeterde graphics voor de voetbalspeler-modellen, het publiek en het stadion zelf mogelijk. Dankzij 'real-time lichteffecten' zie je het zonlicht veranderen tijdens de match.

Tot slot spreekt Konami nog over het aanpassen van het stadion zelf. Zo ben je onder meer in controle over de lengte van het gras, wat net als in het echt invloed heeft op de wedstrijd.

Getagged als
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties