Skip to main content

Komt Mortal Kombat 9 eraan?

Bedenker Ed Boon plaagt ons.

Ed Boon, de executive producer van de Mortal Kombat reeks, heeft de laatste maanden samen met enkele andere mensen wat hints laten vallen dat Mortal Kombat 9 wel degelijk in ontwikkeling is. We zetten alles even op een rijtje:

Dana Lyn Baron, de actrice die gestalte geeft aan MK-personage Sonya, liet een tijdje terug weten dat ze opnieuw in haar rol als vechtersbaas gekropen was in opdracht van Warner Bros. Interactive Entertainment, de huidige eigenaar van de Mortal Kombat reeks. Dit deed ze in naam van "de volgende editie binnen de MORTAL KOMBAT reeks".

Brenda Barrie, de persoon die Kitana gestalte geeft, liet weten dat ze een script ontvangen had rond de aankomende Mortal Kombat dat vooral uitlegde hoe de ontwikkelaar "zo authentiek mogelijk bewegingen zou vastleggen". Ook gaf ze prijs dat ze naast haar reguliere job werk had in de vorm van "het neerzetten van een personage binnen Mortal Kombat 9". Bovendien is in het CV van Barrie te vinden dat het personage "Kitana" aan haar verbonden was.

Ed Boon zelf heeft al meermaals enkele Tweets gemaakt rond Mortal Kombat 9, met als meest recente de melding dat het spel zeker niet meer dit jaar zal verschijnen. Ook plaatste hij niet zo lang geleden als grap een betacode online waarmee je Mortal Kombat 9 zou kunnen downloaden. De code was : "TEERH-ONRUS-TNUBT-NO Hope you enjoy the beta". Grappig...

Voorlopig dus nog geen Mortal Kombat 9, maar het ziet er wel naar uit dat het spel in ontwikkeling is. En daar zijn we op de redactie érg blij om!

Read this next