Skip to main content

Komt een derde factie meevechten in Team Fortress 2?

[Update] Red vs Blu vs Gray?

Update: Na lang zoeken hebben enkele fans van het spel wat nieuwtjes gevonden. Om te snappen hoe ze het gedaan hebben, heb je op zijn minst een half dozijn universitaire diploma's nodig, maar alle info kan je hier terugvinden. De belangrijkste vondst is een nieuwe comic waarin we wat meer te weten komen over de mysterieuze Gray, mannen die zwanger willen geraken en pratende baby's. Echt wijzer over een mogelijke update van het spel worden we echter niet. De comic kan je hier lezen. Stilaan krijgen we steeds meer het gevoel dat de Mann vs Machine-update wel eens zou kunnen worden aangekondigd. Mann vs Machine zegt je niets? Bekijk dan dit filmpje eens, dat alle hints naar de update op een rijtje zet of lees volgend bericht op Reddit eens na.

Er zit een bloedvlek op het logo van Team Fortress 2. Heeft de poetsdienst bij Valve zijn werk niet goed gedaan of is het misschien gewoon toeval? Bij Valve bestaat toeval niet en die poetsdienst werkt uiterst professioneel. Achter de bloedvlekken (het zijn er eigenlijk twee) zitten links verborgen die hints verklappen over de volgende update rond de populaire online shooter.

De ene bloedvlek leidt ons naar een brief , de Mannwill. De Mann familie zijn de schuldigen achter het conflict dat miljoenen spelers elke dag terug doet keren naar de virtuele slagvelden. Wanneer Zepheniah Nieodemus Mann sterft, ontstaat er een familievete tussen zijn twee zonen, Redmond en Blutarch Mann die elk een team van negen huurlingen inhuren om te strijden over de vele bezittingen van hun vader terwijl Saxton Hale (de CEO van Mann Co.) de wapens voor beide partijen levert. Tot zover dingen die we al wisten, maar dan klikken we op die andere bloedvlek...

De tweede bloedvlek leidt ons naar een ander, korter document dat de geboorteakte lijkt van een derde zoon van Zepheniah en dus broer voor Blutarch en Redmond. Wie is die Gray en wat is die EAGLE? Er gaan theorieën op dat Gray zou komen opzetten met een leger robots om zijn twee broers te bestrijden. Anderen denken dan weer dat die Gray op de spectators zou slagen, die in de toekomst de matchen zouden kunnen beïnvloeden. Het blijft echter bij giswerk.

Wat we echter wel weten is dat Gray Mann geboren werd 2 september 1822. Twee september is de laatste dag van PAX, een grote gamebeurs. Op die dag zal Valve een toernooi houden op de beursvloer voor DOTA 2. Dat spel heeft natuurlijk helemaal niets te maken met Team Fortress 2, maar met Valve weet je nooit. Misschien zit die Gray wel achter de gevechten in de MOBA van Valve? Misschien komt er samen met het DOTA-toernooi wel een grote Team Fortress 2 aankondiging? Of misschien heeft Gray zijn voornaam veranderd naar Free en komt er eindelijk die grote aankondiging waarop we allemaal zitten wachten? We zullen je in ieder geval weten te vertellen wat het precies is geworden zodra we het vernemen!

Read this next