Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Komt Alan Wake alsnog naar PC?

Steam geeft aan van wel.

Microsoft heeft altijd volgehouden dat Alan Wake een game was die je enkel vanuit je comfortabele zetel kon spelen en dus absoluut niet geschikt was voor PC. Een absurde redenering en drogreden als je het ons vraagt, maar gelukkig zijn de verantwoordelijken afgestapt van dat idiote idee, want het heeft er veel van weg dat Alan Wake de overstap naar PC zal gaan maken.

Tenminste, als we geloven wat onderstaande afbeeldingen lijken te suggereren. De beelden zijn afkomstig van een programmaatje waarmee nieuwsgierige gamers al een tijdje op voorhand te weten komen welke games op Steam staan te verschijnen. Die voorspellingen bleken bovendien steeds correct.

Extra koren op de geruchtenmolen is te vinden in een interview dat een Finse website had met vice-president bij ontwikkelaar Remedy, Aki Järvilehto. Hij zegt dat ze sinds de release reeds veel reacties van PC-gamers kregen die ze -dat geeft hij toe- negeerden. Niet veel later suggereert hij dat goed te willen maken door binnenkort goed nieuws voor hen aan te zullen kondigen.

De komst van de getormenteerde schrijver naar PC lijkt dus min of meer vast te staan. Een releasedatum is er evenwel nog niet en hoewel de beelden het tegengestelde lijken te suggereren, zou het hier uiteraard ook om een onaangekondige port van de nieuwe game in de reeks, Alan Wake's American Nightmare, kunnen gaan.

Alan Wake begon het leven in 2005 als een PC-exclusieve titel, maar zou in de aanloop naar de release een drastische koerswijziging ondergaan en plots exclusief op Xbox 360 verschijnen. De game verscheen in 2010 en kreeg overwegend positieve kritieken.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties