Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Kojima wil nieuwe Zone of the Enders

Spel heeft een hoge prioriteit voor Hideo.

We kennen Hideo Kojima als de vader van Solid Snake, Metal Gear...en de eigenaar van deze gespierde arm. Vandaag heeft de man het over zijn toekomstplannen, en met name wat er nog in het verschiet ligt van Zone of the Enders, een spel dat tijdens het PS2-tijdperk aardig wat fans wist te verzamelen.

Zone of the Enders is een tweedelige reeks die Hideo Kojima exclusief voor de PlayStation 2 ontwikkelde waarin robots de hoofdrol vertolkten. De vraag of we een een derde deel mogen verwachten kwam al meerdere keren boven water tijdens interviews met Kojima, en telkens reageerde de man opvallend mysterieus. Deze keer laat hij echter wat meer los over zijn plannen.

"Mijn team zou ontzettend graag aan de slag gaan met een nieuwe Zone of the Enders. Ik moet wel zeggen dat Kojima Productions een grote lijst heeft met titels die ze willen uitbrengen - en natuurlijk is ZotE daarop te vinden," vertelde Kojima. Het nieuwe deel lijkt wel niet voor in nabije toekomst te zijn. "We moeten rekening houden met onze werknemers en de hoeveelheid werk ze aankunnen, én er zitten al andere projecten te trappelen". De man heeft het hier zonder twijfel over Metal Gear Solid: Peace Walker - waarvan we gisteren nog een preview online hebben geplaatst - en Metal Gear Solid: Rising, een game waarin Raiden een grote rol speelt.

"Verwacht dus niet te snel een vervolg op Zone of the Enders. Maar we zijn erover aan het nadenken". Kojima, doe maar op je gemak...en haal Snatcher weer van onder het stof!

Over de auteur

Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties