Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Kojima: "Consoles gaan verdwijnen!"

De man maakt enkele stevige uitspraken.

Hideo Kojima, de man achter de Metal Gear Solid reeks, heeft een straffe uitspraak gedaan tijdens een persconferentie in Japan waar hij Peace Walker, de aankomende PSP-game, aan de pers voorstelde. Volgens Kojima zullen consoles in de toekomst verdwijnen, omdat spelers de spelervaring "on the go" willen beleven.

"In de nabije toekomst zullen we spellen zien die niet afhankelijk zijn van eender welk platform," liet Kojima weten. "Gamers zouden de mogelijkheid moeten krijgen om de ervaring mee te nemen naar de huiskamer, op het vliegtuig, maakt niet uit waar. We zouden naar een model moeten gaan waar alles op dezelfde software draait en daardoor dezelfde ervaring kan bieden."

Hiroshi Kawano, de baas bij Sony Computer Entertainment Japan, reageerde voorzichtig op war Kojima te zeggen had met het volgende: "We hopen dat hij (Kojima) zal blijven ontwikkelen voor platformen, maar we respecteren zijn mening en zijn moed om de uitdaging aan te gaan."

Hideo Kojima werkt momenteel aan Metal Gear Solid: Peace Walker, een game die voor de PSP op 18 juni uit zal komen. Verder werkt zijn eigen studio, Kojima Productions, aan Metal Gear Solid: Rising, een spel dat we voor het eerst te zien kregen op de voorbije E3 maar tot nu toe niets meer over vernomen hebben.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties