Skip to main content

Kojima bijna aangeklaagd door eigenaar Escape from New York

Regisseur John Carpenter stak daar een stokje voor.

Hideo Kojima was bijna aangeklaagd door de eigenaar van de film Escape from New York. Regisseur John Carpenter heeft daar uiteindelijk een stokje voor gestoken.

De rechten voor de film Escape from New York zijn in het bezit van filmstudio CanalPlus en John Carpenter. CanalPlus wilde een aantal jaren geleden Hideo Kojima aanklagen omdat zijn Metal Gear Solid-reeks overeenkomsten met de film vertoont.

Zo heten de hoofdpersonages van zowel de film als de games Snake. Ook lijken de twee karakters qua uiterlijk op elkaar. In Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty gebruikt Snake tevens tijdelijk de schuilnaam Iroquois Plissken. Dit is een verwijzing naar de hoofdpersoon uit Escape from New York, die voluit Snake Plissken heet.

Volgens Carpenter heeft hij de door CanalPlus gedreigde rechtszaak voorkomen. Dit zegt hij in een interview met filmsite The Hollywood Reporter. Hij geeft aan Kojima te kennen en vindt hem 'een aardige vent'.

Hideo Kojima's nieuwste Metal Gear Solid-game is begin vorige maand uitgebracht. Bekijk ook eens onze walkthough van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain.

Bekijk op YouTube

Nog even tijd? Lees dan ook:

Read this next