Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Koei Tecmo: 'Nioh is onze beste Westerse release ooit'

Vat de Koei bij de horens.

Nioh is de beste Westerse release ooit voor uitgever Koei Tecmo. In iets meer dan een maand tijd is de game al meer dan een miljoen keer verkocht.

Volgens Koei Tecmo-topman Yasutomo Watanabe is het succes van de game vooral te danken aan de vertaling van de game in vijftien verschillende talen. Ook de openheid van de ontwikkelaar naar de spelers draagt volgens Watanabe bij tot het succes.

Ten slotte wijst Watanabe ook op het belang van een grondige marktstudie. Dat is volgens hem de beste manier om er voor te zorgen dat de games die Koei Tecmo uitgeeft ook aanslaan bij een Westers publiek.

"We ontwikkelen onze games altijd met de nodige aandacht voor alle verschillende culturen waar we de games uitgeven. Daarom hebben we bijvoorbeeld Dead or Alive Xtreme 3 niet uitgegeven in het Westen. Die game sluit volgens ons niet aan bij de Westerse waarden."

Nioh kwam vorige maand uit voor de PlayStation 4. Hier lees je nog eens Carl zijn review van Nioh.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties