Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Knuffel-emote uit Fortnite gehaald wegens 'te NSFW' door bug

Knuffel op de gordel.

Epic Games haalt tijdelijk de Bear Hug-emote uit Fortnite. Door een kleine bug was het wel erg gemakkelijk om NSFW-fratsen uit te halen met de emote.

Naar aanleiding van het Fortnite Rift Tour Ariana Grande concert dat dit weekend plaatsvindt, had Fortnite de Bear Hug emote te koop gezet voor 200 V-Bucks.

De Bear Hug is een zogenaamde 'synced emote', wat betekent dat een andere speler kan interacteren met iemand die de emote uitvoert. In de praktijk betekent dit dat ieman de Bear Hug kan starten, en een andere speler vervolgens de knuffel kan vervolledigen.

Zoals in onderstaande tweet te zien, liep het echter mis wanneer de initiërende speler de Bear Hug gehurkt start en dan op tijd recht staat. Het effect is...een wel heel vriendelijke knuffel.

Epic Games reageerde echter vrij snel en meldt via Twitter dat het de emote tijdelijk uit de Item Shop haalt. Wanneer de Bear Hug precies terugkeert naar de game, zei de studio niet. De ontwikkelaar vergrendelde daarnaast ook de emote bij diegene die hem reeds kochten. Hij belooft daarnaast ook dat spelers die de Bear Hug emote kochten in de loop van volgende week in aanmerking komen voor een tokenless refund.

Naast de Fortnite Season 7 Battle Pass skins, lees op onze site ook guides over Fortnite Legendary Quests en Fortnite UFOs.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties