Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Kleine details over nieuwe Castlevania

Lead platform van Lords of Shadow bekend.

Heb je de trailer van Castlevania: Lords of Shadow al gezien? Mocht je op die vraag een negatief antwoord klaarhebben, dan is het ten sterkste aan te raden dat je toch even een kijkje gaat nemen gezien het filmpje er ronduit magistraal uitziet. Toch moeten we in één adem toegeven dat een knap filmpje niet automatisch een degelijk spel voortbrengt. Of de reboot van Castlevania de moeite zal worden zullen we waarschijnlijk pas in 2011 te weten komen, maar vandaag laten ontwikkelaar Mercury Steam en uitgever Konami alvast wat - hetzij minieme - details los.

Allereerst hebben de verantwoordelijke studio's de PlayStation 3 als het lead platform gekozen voor Lords of Shadow. Dat wilt zeggen dat de ontwikkeling van de game gedaan zal worden met behulp van de hardware en software die aan de console van Sony verbonden is. David Cox, een producent, wil echter onderstrepen dat de X360-versie geen merkbare verschillen zal vertonen. We geloven hem graag gezien het de laatste jaren de normaalste zaak van de wereld geworden is dat spellen op meerdere platformen verschijnen.

Daarnaast zal Castlevania: Lords of Shadow uitgerust zijn met een vaste camera. Hiermee bedoelt men dat je als speler zo goed als geen invloed zult kunnen uitoefenen op de positie van de camera, wat op het eerste zicht natuurlijk vervelend lijkt. Denk echter aan titels als Uncharted 2 en Devil May Cry, waar de camera ook fixed is en zorgt voor een meer filmische weergave.

We hopen op de aankomende E3 meer te zien te krijgen van Lords of Shadow, al zou de GamesCom te Keulen ook wel eens een grote kanshebber kunnen zijn om de eerste échte details rond de nieuwe Castlevania los te laten. Twee jaar geleden kondigde Konami de game voor het eerst aan in Duitsland.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties