Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Klassieke Falllout-games weer digitaal verkrijgbaar

Fallout 1, 2 en Tactics keren terug naar Steam en GoG.

Fallout 1, Fallout 2 en Fallout Tactics zijn weer digitaal verkrijgbaar via Steam en Good Old Games. De drie games van uitgever Bethesda Softworks keren terug na een afwezigheid van ruim zes maanden.

De games ondersteunen de Steam Cloud-functie voor het online opslaan van savegames en de eerste twee Fallout-games zijn speelbaar in een standaard of klassieke modus. Op standaard heb je toegang tot textures in hogere resoluties, waar er in de klassieke modus niets is veranderd ten opzichte van de originele games.

Fallout Tactics werkt daarbij niet op Windows 8. Fallout 1 en Fallout 2 wel, aldus Bethesda. De titels zijn los of in een Fallout Classics Pack-bundel te koop.

Een reden voor het terugtrekken van de RPG's en de tactische spin-off is nooit officieel gegeven. Zustersite VG247 speculeert dat verwarring over het eigendomsrecht van de reeks er mee te maken heeft. Zowel Bethesda als Interplay menen eigenaar te zijn van Fallout.

Getagged als

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties