Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Kirby krijgt eigen TV-kanaal op de Wii

Met daarop 50 afl. van de tekenfilm.

Nintendo liet ons vandaag trots weten dat Kirby, een van de mascottes van het bedrijf waarmee ze sinds Epic Yarn weer groots uitpakken, binnenkort te zien zal zijn op zijn persoonlijke TV-kanaal.

Onder het mom van het Kirby TV Channel zullen we vanaf 23 juni - morgen dus - op onze Wii het nieuwe kanaal gratis en voor niets kunnen downloaden. In dit kanaal kunnen we dan genieten van tekenfilms met in de hoofdrol Kirby die in Dream Land de strijd aangaat met King Dedede.

Het kanaal laat kijkers in totaal genieten van 50 afleveringen van de Kirby-tekenfilmserie. Gedurende een periode van zes maanden verschijnt twee keer per week een nieuwe aflevering. "Fans van Kirby kunnen het uitzendschema net als bij een echt tv-kanaal bekijken en steeds uit vier afleveringen kiezen welke ze willen streamen", liet Nintendo weten.

Elke week worden er twee nieuwe afleveringen beschikbaar gesteld – één op maandag en één op donderdag. Deze afleveringen blijven twee weken beschikbaar, waarna ze worden vervangen voor nieuwe afleveringen. Aflevering 1 blijft wel altijd beschikbaar, zodat elke Kirby-fan wanneer hij maar wil kan zien hoe Kirby in Dream Land is terechtgekomen.

Het zal echter af en toe mogelijk gemaakt worden om reeds "uitgezonden" afleveringen opnieuw op te vragen via het Kirby TV Channel.

Dit hadden we helemaal niet zien aankomen Nintendo, maar wat een prachtig initiatief is dit! Dat het bedrijf groots inzet met Kirby mag ondertussen wel duidelijk zijn. Dit jaar nog zal de roze held opduiken in Kirby: Mass Attack voor de DS, terwijl men ook werkt aan een gloednieuwe Kirby game voor de Wii.

Getagged als
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties