Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Kingdoms of Amalur studio in de problemen.

Loopt volgend project vertraging op?

38 Studios, de ontwikkelaars achter de RPG Kingdoms of Amalur, zitten in financiële problemen. Dat kwam aan het licht toen de studio gesprekken voerde met de staat Rhode Island. De studio kreeg immers een lening van 75 miljoen dollar om in deze staat te blijven werken. Rhode Island vreest nu dat 38 Studios deze lening niet zal kunnen terugbetalen.

Alles leek 38 Studios nochtans voor de wind te gaan. Kingdoms of Amalur verkocht zeker 400.000 stuks in de VS. 38 werkt nu aan de MMO Copernicus, die zich in het zelfde universum afspeelt. In maart was de studio daar voor nog personeel aan het aanwerven. Het is onzeker of dat project nu vertraging oploopt.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties