Skip to main content

Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX aangekondigd

Tweede HD-collectie verschijnt in 2014 voor PlayStation 3.

Square Enix kondigt de PlayStation 3-collectie Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX aan, met daarin Kingdom Hearts II Final Mix, Kingdom Hearts Birth by Sleep Final Mix en een film van Kingdom Hearts Re:coded.

De Final Mix-versie van Kingdom Hearts II is eerder enkel in Japan verschenen, en kent onder andere nieuwe tussenfilmpjes, een optionele hogere moeilijkheidsgraad en meer eindbazen.

Kingdom Hearts Birth by Sleep Final Mix is een HD-versie van het PSP-origineel. De Final Mix-variant heeft soortgelijke nieuwe features als die van Kingdom Hearts II. De game is een prequel op de eerste Kigndom Hearts-game.

Tot slot bevat de collectie een film van Kingdom Hearts Re:coded. De tussenfilmpjes zijn uit het origineel voor de Nintendo DS geplukt, overgezet in HD en weer terug aan elkaar gelijmd.

De samenstelling van het pakket spiegelt die van het eerder dit jaar verschenen Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX. Deze bevat ook een HD-versie van een PlayStation 2-game (de eerste Kingdom Hearts), een handheld-game (Chain of Memories) en een film van een Nintendo DS-game (358/2 Days). Die laatste was minder geslaagd, zo lees je in de Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX review van Dirk Schuit.

Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX lanceert wereldwijd in 2014. Een specifiekere datum is vooralsnog niet gegeven. Gezamenlijk zijn de collecties een opmaat naar Kingdom Hearts III voor de PlayStation 4. Enkel Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance voor de Nintendo 3DS ontbreekt dan nog in de PlayStation-familie.

Bekijk op YouTube

Read this next