Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX onderweg naar PS3

HD Collection bevat niet wat je verwacht.

Square-Enix werkt aan de Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX voor de PlayStation 3. Dat is te lezen in de nieuwste uitgave van Famitsu. Er gingen al langer geruchten (of was het hoop?) dat er een HD collectie zat aan te komen, er vanuit gaande dat deze Kingdom Hearts 1 en 2 zou bevatten. Maar in typische Square-Enix fashion steekt het toch iets anders in elkaar.

De collectie bevat namelijk HD remakes van de eerste Kingdom Hearts (de Final Mix versie die eerder exclusief voor Japan was) en Kingdom Hearts Re: Chain of Memories. Die laatste is een remake van de GameBoy Advance game die eerder in Japan al voor de PlayStation 2 verscheen. En nu een HD release krijgt. Beide titels krijgen voor het eerste trophy support. Daarnaast bevat het pakket ook Kingdom Hearts 358/2 Days, de DS-game, hoewel gespeculeerd wordt dat het hier alleen gaat om de cutscenes in HD, zonder de daadwerkelijke game erbij.

HD 1.5 ReMIX staat dan ook voor de games die een aanloop zijn naar Kingdom Hearts 2 die zelf niet in deze collectie te vinden is. Daarom is er nu al speculatie dat de overige Kingdom Hearts games, waaronder de tweede, later nog apart worden gebundeld.

Dan nog wat speculatie van onze kant: als dat inderdaad het geval is dan lijkt het er op dat Square-Enix zoveel mogelijk Kingdom Hearts games bij elkaar wil brengen op één platform, voor het geval Kingdom Hearts 3 een PS3-exclusive is. Want zoals het er nu voor staat heb je wel erg veel verschillende consoles en handhelds nodig om het hele verhaal te vatten, waaronder een Nintendo 3DS.

Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX verschijnt in 2013 in Japan. Het is nog niet duidelijk of de game ook naar ons Europeanen onderweg is.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties