Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Kingdom Hearts 4 wordt in Unreal Engine 5 ontwikkeld

Onwerkelijk koninkrijk.

Square Enix laat weten dat Kingdom Hearts 4 in de Unreal Engine 5 wordt ontwikkeld. Dat meldt de redactie van Famitsu.

De aankondigingstrailer van de game is in de Unreal Engine 4 gemaakt, maar de ontwikkelaar zou na wat tests toch hebben besloten om de volledige game verder te ontwikkelen in Unreal Engine 5. Volgens Famitsu zou daardoor de kwaliteit van de belichting en de details flink verbeteren.

Kingdom Hearts 4 wordt volgens enkele bronnen volledig ontwikkeld door Square Enix Osaka. Die studio was eerder verantwoordelijk voor Kingdom Hearts 3 en staat onder leiding van Yasushi Yasue.

Kingdom Hearts-regisseur Tetsuya Nomura zou tijdens het Kingdom Hearts 20th Anniversary-evenement hebben gezegd dat hij eerst twijfelde tussen het maken van Kingdom Hearts 4 of een Verum Rex-game. Dat is de fictieve game die je kunt spelen in de Kingdom Hearts 3 Toy Box-wereld. Uiteindelijk is er gekozen voor een nieuwe Kingdom Hearts.

De Kingdom Hearts 4 aankondiging vond plaats op zaterdag 10 april. De game speelt zich af in de Lost Master Arc-verhaallijn. Wie meer informatie wil over de vorige game, leest best eens de Kingdom Hearts 3 review van Michiel.

Read this next