Skip to main content

Kingdom Hearts 3 Secret Ending Movie - Zo speel je het geheime eindfilmpje vrij

Zo krijg je het geheime einde in Kingdom Hearts 3.

Kingdom Hearts 3 mag dan wel het slotstuk van een trilogie zijn, maar met zoveel games in de serie is het verhaal verre van afgesloten. Er is namelijk een Secret Ending Movie die het nodige over de toekomst van de KH-serie verklapt.

Helemaal als een verrassing komt dat niet. De verhaallijnen in de games hebben namelijk altijd losse eindjes. Daarnaast hebben de twee vorige delen en talloze spin-offs ook geheime slotfilmpjes die het nodige over de toekomstige games teasen. Kingdom Hearts 3 is met een Secret Ending Movie geen uitzondering op de regel.

Net zoals je bij menig superheldenfilm de aftiteling beter niet kunt overslaan, heeft ook Square Enix nog een verrassing in petto voor je. Om het geheime slotfilmpje te kunnen zien, moet je het wel eerst ontgrendelen. Het draait daarbij volledig om Lucky Emblems (Hidden Mickeys) die je door de werelden van Kingdom Hearts 3 vindt.

Kingdom Hearts 3 Secret Ending Movie - Voorbeeld van een Mickey Mouse Lucky Emblem

Lucky Emblems gebruiken om de Secret Ending Movie in KH3 te unlocken

Mocht je het nog niet weten: de Lucky Emblems herken je eenvoudig aan het iconische Mickey Mouse-embleem (zie afbeelding). De Lucky Emblems zitten in alle werelden van Kingdom Hearts 3 verstopt. In totaal zijn er 90 van die geheime emblemen. Let dus extra goed op wanneer je nog vroeg in de game zit, maar graag het geheime einde wilt ontgrendelen.

Hier lees je hoeveel Mickey emblemen er per wereld te vinden zijn:

  • Olympus (Hercules) - 12 Lucky Emblems
  • Twilight Town - 9 Lucky Emblems
  • Toy Box (Toy Story) - 11 Lucky Emblems
  • Kingdom of Corona (Tangled) - 9 Lucky Emblems
  • Monstropolis (Monsters, Inc.) - 11 Lucky Emblems
  • Arendelle (Frozen) - 11 Lucky Emblems
  • The Caribbean (Pirates of the Caribbean) - 13 Lucky Emblems
  • San Fransokyo (Big Hero 6) - 11 Lucky Emblems
  • 100 Acre Wood (Winnie the Pooh) - 3 Lucky Emblems

Wat moet je echter doen om ze te 'verzamelen'? Het enige wat je moet doen is zo'n Lucky Emblem met je Gummi Phone vastleggen. Wanneer je je camera op de Micky Mouse-embleem richt en een foto neemt, wordt het Lucky Emblem afgevinkt. Handig!

Hoe je de Secret Ending Movie in Kingdom Hearts 3 vrijspeelt

Het geheime einde ontgrendelen is afhankelijk van het moeilijkheidsniveau en het aantal Lucky Emblems die je verzameld hebt. Hoe moeilijker het niveau, hoe minder emblemen je nodig hebt.

Speel je Kingdom Hearts 3 op Beginner? Dan heb je alle 90 Lucky Emblems nodig om het geheime einde te ontrafelen. Op Normal en Proud Mode heb je minder nodig, maar het is helaas nog niet duidelijker hoeveel precies.

Succes, fotografen!

Read this next