Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Kingdom Come Deliverance sneaking - Visibility, conspicuousness en noise uitgelegd

Sneaky beaky.

Het succes van een diefstal en Kingdom Come Deliverance sneaking hangt sterk af van je voorbereiding. Vooral de mate waarin je zichtbaar bent en het geluid dat je maakt zorgen ervoor of je wel of niet opvalt. Deze heten in de game 'visibility', 'conspicuousness' en 'noise'. Zorg er dus voor dat je daar rekening mee houdt. Als je bijvoorbeeld geld uit iemand zijn zak probeert te stelen terwijl je een kolder draagt, dan zal dat zelden goed komen. Draag dus 's nachts donkere en zachte stoffen kleding, want dan ben je moeilijker te ontdekken.

Ook je houding en manier van lopen speelt een rol. Als je overdag in een gehurkte houding langs voetgangers beweegt zal dat te veel opvallen. Voetgangers vinden je dan verdacht gedragen, dus doe je er beter aan om gewoon langs je doelwitten te wandelen.

Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op hoe goed je omgeving je kunt zien of horen. Die factoren hebben geregeld met elkaar te maken. Bij daglicht is het namelijk makkelijker om dingen te zien en is donkere kleding opvallend. 's Nachts ben je met donkere kleding vrijwel niet te zien.

Hoe visibility en conspicuousness sneaking in Kingdom Come Deliverance beïnvloeden

Deze factoren bepalen hoe goed je kunt gezien worden (visibility) en hoe sterk je opvalt (conspicuousness):

 • Licht
 • Bij daglicht ben je veel makkelijker te herkennen dan bij nacht
 • Je houding
 • Een gebukte houding is overdag opvallender dan 's nachts, dus normaal lopen valt minder op. Als je voorbijgangers opzij duwt val je ook meer op
 • Je kleding
 • Zorg ervoor dat je de juiste outfit bij de juiste situatie draagt. Lappendragerslappen en een bloederig pantser valt tussen de aristocraten op. Nette kleding is dus een stuk veiliger. Met gescheurde kleren val je tussen de paupers minder op. Hetzelfde geldt als je een pantser tussen ridders en bewakers draagt.

Meer hulp met Kingdom Come Deliverance nodig? Lees dan onze gidsen over Kingdom Come Deliverance pickpocketing, Kingdom Come Deliverance sneaking en Kingdom Come Deliverance lockpicking. En alles dit alles faalt, zijn er nog altijd de Kingdom Come Deliverance cheats.


Hoe noise sneaking in Kingdom Come Deliverance beïnvloedt

Deze factoren bepalen of je kunt gehoord worden (noise):

 • Het grondoppervlak
 • Logischerwijs ben je stiller op het gras dan op een geplaveide straat of gemetseld ondergrond
 • Je houding en manier van lopen
 • Kruipen is stiller, lopen is iets luider en tijdens het rennen hoort iedereen je zware voetstappen
 • Je kleding (vooral je schoenen)
 • Harnassen en pantsers van metaal zijn vrij luid, terwijl kleding van stof en leer vrij weinig lawaai veroorzaken. Daarnaast maak je meer lawaai als je met een volledige uitrusting loopt, dan wanneer je alleen de noodzakelijke stukken draagt

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Kingdom Come: Deliverance

PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties