Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Kingdom Come Deliverance pickpocketing - Leer zakkenrollen

Recht uit je zak.

Naast inbreken was zakkenrollen in de Middeleeuwen de meest voorkomende vorm van straatcriminaliteit - daarom mag pickpocketing in Kingdom Come Deliverance sowieso niet ontbreken. Als je je morele kompas kunt negeren is zakkenrollen een lucratieve bezigheid en ook een manier om zonder conflicten aan belangrijke voorwerpen te komen. Je hebt er ook geen gereedschap voor nodig, enkel wat geduld en talent.

In tegenstelling tot andere vaardigheden wordt er bij diefstal door de game geen moeilijkheid aangegeven. Je moet zelf bepalen wat riskant is en hoe erg je opvalt. Je leert dat dus alleen door ervaring en de hoeveelheid tijd die je in zakkenrollen stopt. Je zult snel leren hoe alert bepaalde mensen zijn. Slapende en dronken personages kunnen bijvoorbeeld weinig uithalen, terwijl patrouillerende bewakers erg goed opletten.

Hier lees je alles wat je over Kingdom Come Deliverance pickpocketing moet weten. We vertellen je waar je de basisvaardigheden van die vaardigheid leert, hoe je de eerste ervaringspunten verzamelt en hoe het er later na wat oefening eruitziet. Daarnaast leer je hoe je wel of niet gepakt wordt.

Ook leggen we je stap voor stap uit hoe je precies moet stelen, de functie van het menu en geven we enkele tips. Tot slot lees je waar je op moet letten als je gestolen voorwerpen verkoopt, want dat is niet altijd veilig.

Kingdom Come Deliverance pickpocketing leren en verbeteren

Omdat Henry nooit met diefstal te maken had, is het vrij logisch dat hij er niks vanaf weet. Een 'leraar' kan je aardig op weg helpen, maar oefening baart zeker kunst. Spreek tijdens je training eens met Miller Peschek. Hij geeft je de benodigdheden kosteloos, maar dan moet je wel eerst je schuld hebben terugbetaald tijdens de The Good Thief quest.

Oefenen is een beetje moeilijker. Je eerste ervaringspunten haal je via Miller Peschek en zijn dolk. Daarna moet je toch echt er zelf op uit en slachtoffers zoeken. Natuurlijk moet je niet op klaarlichte dag in een stad of een dorp rondstruinen om voetgangers te misleiden. Dankzij Henry's geringe ervaring zorgt dat ervoor dat je snel in de gevangenis belandt.

In plaats daarvan kun je jezelf beter voorbereiden en 's nachts doelwitten benaderen. Oftewel: doe donkere stoffen kleding aan, zodat je minder lawaai maakt en beroof 's nachts slapende en dronken mensen. Ook een dorp met weinig fakkels of een afgezonderd gastenverblijf of landgoed vergroot je kansen. Als daar iets mis gaat heb je niet gelijk drie bewakers die achter je aan gaan en heb je nog een kans om hen af te schudden.


Meer hulp met Kingdom Come Deliverance nodig? Lees dan onze gidsen over Kingdom Come Deliverance pickpocketing, Kingdom Come Deliverance sneaking en Kingdom Come Deliverance lockpicking. En alles dit alles faalt, zijn er nog altijd de Kingdom Come Deliverance cheats.


Naarmate je vaardigheden toenemen word je niet alleen slimmer en sneller in het zoeken en stelen, maar verklein je ook de kans dat je gepakt wordt. Je kunt ook nieuwe perks vrijspelen. Elke twee niveau's heb je weer de keuze uit twee verbeteringen. Open het 'Player'-scherm en kies het subtabblad 'Skills'. Bijna onderaan de lijst staat 'Pickpocketing'. Klik erop of op het plusje en een lijst met mogelijke verbeteringen komt tevoorschijn. Uit de volgende verbeteringen kun je kiezen:

Verbetering (Vereist level)

Effect

Comrade

(2)

Verhoogt je kans om iemand met hetzelfde Charisma level als jij te zakkenrollen.

Secret Pockets

(2)

Je vindt meer geld op lijken.

Crowd Control

(4)

Verkleint de kans dat je gedetecteerd wordt als er veel mensen in de buurt zijn.

Easy Way Out

(4)

De snelheid van cursor in de inventory van je slachtoffer beweegt twee keer zo snel.

Item Expert I

(6)

Toont de stats van de helft van de items in de zakken van je slachtoffer.

Pocket Sight I

(6)

Toont onmiddellijk een van de items in de zakken van je slachtoffer.

Friendly Neighbour

(8)

Als iemand die je graag heeft je ziet zakkenrollen, verraden ze je niet aan een wachter. Je verliest wel reputatie.

Hidden Pockets

(8)

Als je gearresteerd en onderzocht wordt, blijf je toch enkele gestolen behouden.

Item Expert II

(10)

Toont de stats van alle items in de zakken van je slachtoffer.

Pocket Sight II

(10)

Toont onmiddellijk drie van de items in de zakken van je slachtoffer.

Pocket Sight III

(14)

Toont onmiddellijk alle items in de zakken van je slachtoffer.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Kingdom Come: Deliverance

PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties