Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Kingdom Come Deliverance lockpicking - Sloten openen en lockpicks vinden

Click!

Al geprobeerd om in Kingdom Come Deliverance een slot te openen? Het is erg, erg moeilijk. Dit is onze lockpicking gids voor Kingdom Come Deliverance, waarin we je stap voor stap uitleggen hoe je een slot opent en waar je lockpicks vindt.

Hoe lockpicking in Kingdom Come Deliverance werkt

Geen nood, je bent niet alleen. Lockpicking in Kingdom Come Deliverance is erg moeilijk en je moet heel wat oefenen voor je er goed in bent.

De game raadt je aan om steeds een of twee lockpicks bij je te hebben, maar in de praktijk is het beter om er steeds vijf of zes achter de hand te houden.

Wat je moet doen, is met je rechter stick of muis de cursor in het rond bewegen tot deze goud wordt. Dan moet je de linker stick draaien of op de 'D'-toets drukken. Dan begint het slot te draaien. Vervolgens moet je de cursor op de gouden spot houden.

Op de PC is het makkelijker, omdat je slechts een toets moet indrukken. Op consoles moet je niet alleen de linker stick perfect draaien, maar moet je ook nog eens met de rumble vechten. Analoge sticks zijn niet erg precies en zeker niet als de controller ook nog eens begint te vibreren.

De beste Kingdom Come Deliverance lockpicking tips

Schakel vibratie uit - Dit is de enige manier om vlotjes de cursor op de juiste plaats te houden en tegelijk de linker stick te draaien. Op de PS4 ga je naar 'Settings', dan 'Devices', dan 'Controllers' en schakel hier 'Enable Vibration' uit. Op de Xbox ga je naar 'System', dan 'Settings', dan 'Ease of Access'. Selecteer hier 'Controller' en vervolgens 'Vibration settings'. Je kunt de vibratie terug inschakelen wanneer je klaar bent.

Beweeg de cursor op en neer - De gouden spot beweegt niet alleen zijwaarts als het mechanisme draait, maar ook verticaal. Als je de beste spot niet kunt, beweeg de rechter stick dan op en neer.

Druk de linker stick verder weg - Het is moeilijker om de juiste rotatie te vinden als je linker stick dichter bij zijn neutrale positie houdt. Duw de linker stick dus helemaal naar de rand en draai in een grote boog. Op deze manier is de kans kleiner dat je te ver gaat en de pick breekt.

Oefen - 'Easy' sloten zijn helemaal niet zo gemakkelijk. En in tegenstelling tot Skyrim of Fallout kan je geen console command in Kingdom Come Deliverance gebruiken. Relatief vroeg in de game krijg je de 'The Good Thief' quest. Tijdens deze quest leer je hoe lockpicking werkt. Maar voor je 'Easy' chest probeert, ga je best even naar links. Hier vind je een deur met een 'very easy' slot. Ideaal om te oefenen. Drink dus was Saviour Schnapps om de game te saven en blijf proberen tot je een goede feel voor het lockpicking hebt.

Keer daarna terug naar Miller Peshek. Als je de 'easy' kist open krijgt, sluit deze achteraf automatisch. Ideaal om nog wat te oefenen en lockpicking experience te verzamelen. Hierdoor wordt de lockpicking mini-game ook makkelijker en makkelijker.


Meer hulp met Kingdom Come Deliverance nodig? Lees dan onze gidsen over Kingdom Come Deliverance pickpocketing, Kingdom Come Deliverance sneaking en Kingdom Come Deliverance lockpicking. En alles dit alles faalt, zijn er nog altijd de Kingdom Come Deliverance cheats.


Waar lockpicks in Kingdom Come Deliverance vinden

Lockpicks koop je bij de vele handelaars in Kingdom Come Deliverance of krijg je soms van NPCs.

Wanneer je uit Talmberg probeert te ontsnappen, kun je een lockpick voor 18 Groschen bij de trader vlakbij de hoofdpoort kopen. Dit kun je waarschijnlijk niet betalen, dus ga naar Lady Stephanie om wat geld te vragen.

In Rattay geeft Miller Peshek je een sidequest. Als je hem vervolgens vraagt om je lockpicking te leren, geeft hij je 5 lockpicks. Vanaf dit punt in de game verkopen de meeste handelaars lockpicks. Denk er ook aan om bij elke aankoop te onderhandelen!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Kingdom Come: Deliverance

PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties