Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Kinect op PlayStation 3?

Ontwikkelaar Shantanu Goel bevestigt

Het ziet er naar uit dat ook de laatste beveiligingen van Kinect neergehaald zijn. Nadat de controller gekraakt werd om ook op de PC te werken, blijkt de technologie nu ook in staat een PlayStation 3 te besturen. Althans, dat beweert de Indiase ontwikkelaar Shantanu Goel op zijn blog, gestaafd met een filmpje op youtube.

De man plaatst wel de kanttekening dat het project nog niet eens in de alpha-fase zit. Dit wil zeggen dat hij nog druk bezig is de drivers van Kinect te herschrijven. Het moet dus ook niet verwonderen dat nog niet alle functies optimaal werken.

Het is opmerkelijk dat Kinect nu ook werkt op de PlayStation, gezien Microsoft en Sony aartsrivalen zijn op vlak van consoles. Om die reden hoeven we dus ook niet te hopen op officiële drivers of zelfs officiële ondersteuning van Microsoft of van Sony. Het zal dus blijven bij de inzet van enkele 'modders'. Elke betalende game die zou gemaakt worden om te werken met Kinect op PS3 zou overigens volstrekt illegaal zijn.

Toen hackers al na enkele weken na Kinects release met goed werkende drivers voor Kinect op PC kwamen aanzetten, schreeuwde Microsoft aanvankelijk moord en brand. Toen hackers echter enkele mooie toepassingen vonden voor Kinect, draaide Microsoft bij en beloofde het bedrijf zelfs te zorgen voor officiële PC drivers. Een scenario dat door de modcommunity met gejuich werd onthaald, maar dat uiteraard totaal uitgesloten is voor de PS3.

Getagged als

Over de auteur

Cedric Vanhoorebeeck avatar

Cedric Vanhoorebeeck

Editor & Community Manager EG Benelux

Cedric verzorgt je dagelijkse portie vers nieuws en onderwerpt af en toe ook eens een game aan zijn kritische blik. Je houdt hem beter te vriend, want hij is ook de moderator van dienst op deze site. Bovendien is hij ook jouw aanspreekpunt voor de Eurogamer crew. Het Eurogamer forum is dan ook zijn natuurlijke habitat.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen