Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Killzone: Shadow Fall voor PS4

De studio van Neerlandse bodem toont next-gen vervolg.

Herman Hulst, managing director van het in Amsterdam gevestigde Guerrilla Games, heeft de eerste gameplay beelden getoond van Killzone: Shadow Fall. Het spel komt uit op de PlayStation 4. De nieuwe Killzone alsmede de PS4 werden vannacht onthuld tijdens de PlayStation Meeting 2013.

Hulst omschreef de spelwereld in Killzone: Shadow Fall als Berlijn ten tijde van de Koude Oorlog. Twee groeperingen die tegenover elkaar staan leven in elkaars nabijheid. Beide gemeenschappen vechten voor hun belangen: de Helghast vechten voor hun bestaansrecht, de Vektans willen overleven. "Het verhaal beslaat het verlies van een thuis, de zoektocht naar een nieuwe levenslocatie en wat mensen hiervoor over hebben," vertelde Hulst.

De gameplay begonnen rustig: vliegend in een helicopter over de stad, leek Vekta City vredig. De Helghast veroorzaakten een explosie waardoor de speler middenin een vuurgevecht raakte. Meer explosies volgden, puin vloog overal en de glazen gebouwen reflecteerden bijna alles. De game oogde dan ook mooi. De gameplay leek de bekende shoot-and-cover variant.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties