Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Killzone Shadow Fall krijgt uitbreiding Intercept

Online coöperatieve modus voor vier spelers.

Ontwikkelaar Guerilla Games maakt op zijn website een nieuwe downloadbare uitbreiding (DLC) voor Killzone Shadow Fall bekend. De uitbreiding heet Intercept, voegt een online coöperatieve modus aan de game toe en komt in juni exclusief voor de PlayStation 4 uit.

Intercept bestaat uit vier arenamaps, geïnspireerd door locaties uit de singleplayermodus. In de coöperatieve uitbreiding speel je met maximaal vier spelers in een eliteteam onder de naam Intelligence Squad Alpha. Je doel is om militaire informatie van de vijandige Helghast te achterhalen en vervolgens naar je thuisbasis te verzenden.

In de tussentijd moet je samen met je teamgenoten computergestuurde tegenstanders op afstand houden. Het komt hierbij dus vooral neer op samenwerking. Er zijn voor zover bekend vier verschillende klassen speelbaar: Assault, Marksman, Medic en Tactician. Iedere speler heeft een eigen rol en vaardigheden in het team.

Tijdens het spelen geeft de teamscore de status van het versturen van de uplink aan. De score loopt op door vijanden te doden en door Helghast bezette plekken te heroveren. Je wordt hierbij soms beloond met bonussen zoals artillerie en jetpacks.

Wanneer je het loodje legt of een uplink aan de vijand verliest, gaat dat ten koste van de teamscore. Het team verliest de missie wanneer alle spelers dood zijn en de teamscore te laag is om te respawnen.

De uitbreiding is in juni verkrijgbaar, maar komt later dit jaar ook als een opzichzelfstaande game uit. Spelers met een seizoenspas krijgen Intercept gratis.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties