Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Killzone 4 nog een Playstation 3 spel?

Guerrilla werkt ook aan nieuwe IP.

Momenteel worden er drie games gemaakt bij Guerrilla Games. Dat maakte art director Jan-Bart van Beek deze week bekend op de Game Developers Conference. Killzone voor de Playstation Vita, een nieuwe IP en het 'verderzetten van de franchise op de Playstation 3'.

In november deed het gerucht de ronde dat een Sony studio aan een game voor de Playstation 4 bezig is. Aangezien rond dat moment bekend werd gemaakt dat Guerrilla aan de volgende Killzone werkt, dacht iedereen dat de twee nieuwtjes verband hielden met elkaar.

Maar nu lijkt het dus alsof Killzone 4 wel degelijk nog op de Playstation 3 zal verschijnen. In dat geval blijft de eerste Sony game voor de Playstation 4 een mysterie. Tenzij met 'het verderzetten van de franchise' DLC bedoeld wordt natuurlijk.

En wat de nieuwe IP van Guerrilla zal worden? Volgens van Beek waren er oorspronkelijk 32 ideeën, waaronder thema's als steampunk, weerwolven en zombies. In een iets verder uitgewerkt idee was er sprake van een game waarin een Sherlock Holmes-achtige figuur het in een steampunk wereld uit de jaren '70 zou moeten opnemen tegen allerhande monsters.

Wat het ook is, laat maar komen Guerilla, zo lang het maar geen duizendste zombiegame wordt!

Getagged als

Over de auteur

Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties