Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Killer is Dead is spirituele opvolger Killer 7 en No More Heroes

De nieuwe game van Suda51 krijgt vorm.

In de nieuwste uitgave van het Japanse magazine Famitsu zijn meer details bekend gemaakt rond Killer is Dead, de nieuwe game van Grasshopper Manufacture. Het is de eerste keer dat er info rond de game is verschenen sinds de aankondiging vorig jaar april.

De game bestaat uit een samenwerking tussen ontwikkelaar Grasshopper (met Suda51 aan het roer) en uitgever Kadokawa Games. Eerder werkten de bedrijven samen bij het ontwikkelen en uitbrengen van Lollipop Chainsaw.

Suda51 noemt de game 'geen vervolg op Killer 7 en No More Heroes', maar de visuele stijl en de focus op harde, bloederige actie speelt wel leentjebuur bij die titels. Spirituele opvolger lijkt dan ook nog de beste omschrijving.

Spelers nemen de rol aan van Mondo Zappa, een 35-jarige man die half cyborg is. Hij gebruikt een zwaard voor mêlee aanvallen en heeft een arm die kan veranderen in een geweer, en andere wapens zoals een drilboor. Deze arm laat hem het bloed van zijn tegenstanders absorberen, wat hij nodig heeft om speciale aanvallen mee in te zetten.

Zappa wordt ingehuurd om allerlei gevaarlijke figuren om te leggen, een plot dat erg doet denken aan No More Heroes. De game komt in de zomer uit in Japan, vermoedelijk voor de PlayStation 3 en Xbox 360 (afbeelding via Kotaku).

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties