Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Kickstartercampagne succesvol voor Ghost Song

2D-Metroid met een vleugje Dark Souls.

Ghost Song: A Journey of Hope heeft een succesvolle Kickstartercampagne achter de rug. Met een eindbedrag van 54.000 dollar zijn drie van de vier stretch goals behaald.

De game haalt vooral inspiratie uit Metroid en Dark Souls. Je komt terecht op de planeet Lorian V en zoekt daar de geesten van de voormalige bewoners. De spelwereld is open, maar veel plaatsen zijn pas te bereiken wanneer je de juiste vaardigheden hebt gevonden.

Dankzij de behaalde stretch goals kun je onder andere aan de slag met een 'hardcore mode,' en een extra campagne (overtime mode). Voor 60.000 dollar zou het laatste doel zijn behaald: een Wii U-versie van de game. Dat is niet gelukt, maar ontwikkelaar Matt White geeft aan toch die mogelijkheid te onderzoeken.

Ghost Song begon een jaar geleden als Flash-game en is het werk van twee man, Matt White en Roger Hicks. Nu wordt het spel gebouwd op de Unity-engine. Een releasedatum is nog niet bekend. Vooralsnog is de game alleen in ontwikkeling voor pc en Mac.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties