Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Kickstarter voor ontwikkeling Wasteland 2

Brian Fargo en inXile nemen een voorbeeld aan Double Fine.

De zeer succesvolle Kickstarter campagne van Tim Schafer en Double Fine krijgt voor het eerst duidelijke navolgers. Brian Fargo en zijn bedrijf inXile Entertainment zijn namelijk een Kickstarter begonnen voor Wasteland 2. Op het moment van schrijven hadden ze ongeveer 200.000 van de 900.000 dollar opgehaald. Fargo belooft dat Wasteland 2 tactisch en turnbased zal zijn, met een diep verhaal en morele keuzes.

Wasteland 2 moet de opvolger worden van Wasteland, een adventure classic uit 1988. Wasteland was één van de eerste games die een open, apocalyptische wereld opvoerde, en wordt gezien als dé inspiratie voor de Fallout-games. Brian Fargo was namelijk verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Wasteland én Fallout. Daarnaast hielp hij mij aan vele andere bekende titels uit de Interplay stal. Zijn huidige studio InXile is vooral bekend van het matig ontvangen Hunted: The Demons Forge en enkele iOS titels.

Het ziet er alvast naar uit dat Fargo zijn doel zal halen. Verschillende prominente figuren in de gameswereld, zoals Notch of Felicia Day, drukten hun steun al uit door de link te tweeten naar hun miljoenen followers.

Getagged als

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen