Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Kickstarter voor Gaymercon gestart

Gamesconventie voor de gay community.

De organisatoren van het Amerikaanse Gaymercon zijn een Kickstarter-campagne gestart om hun evenement kracht bij te zetten. Het beoogde doel van $25.000 dollar is ondertussen al behaald.

Gaymercon is, zoals de naam doet vermoeden, een gamesevenement dat voornamelijk gericht zal zijn op de gay community. De organisatie belooft onder meer cosplay, gastsprekers, live music, discussies over gay onderwerpen met gameontwikkelaars en natuurlijk heel veel games. En hoewel daarbij vooral de gay gamer wordt aangesproken, is iedereen gewoon welkom, ongeacht seksualiteit, huidskleur, noem maar op.

Het doel van de Gaymercon is voornamelijk een plaats te creëren waar homoseksuele gamers zich op hun gemak voelen en samen kunnen komen. Immers, de gaming wereld is over het algemeen gericht op de heteroseksuele, blanke man. Nergens wordt dat zo duidelijk als op een willekeurig gamesevenement waar je zowat struikelt over de schaars geklede boothbabes. Het is niet ongewoonlijk dat de homoseksuele gamer zich soms een beetje buitengesloten voelt.

Het taboe rond homoseksualiteit in gamesland wordt echter telkens meer doorbroken. Een van de ontwikkelaars die daar de laatste tijd verandering in brengt, is BioWare. In Dragon Age en Mass Effect 3 gaven ze de spelers de mogelijkheid om liefdesrelaties aan te gaan met personages van hetzelfde geslacht.

Gaymercon zal hoe dan ook plaatsvinden in de zomer van 2013 in San Francisco. Het geld van de Kickstarter-campagne wordt gebruikt voor het vinden van een grote centrale locatie waar zoveel mogelijk te doen is.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties