Skip to main content

Kickstarter hype slaat aan

Nu ook Shadowrun en Leisure Suit Larry op zoek naar centjes.

De Kickstarter hype lijkt steeds meer aan te slaan. Na het enorme succes van Tim Schafer met zijn nieuw old school adventure, volgde Brian Fargo met Wasteland 2. Beiden overschreden hun origineel doel met ruime marges. Ook enkele nieuwe projecten, zoals "The Banner Saga", een RPG & strategy game van enkele Bioware veteranen & "Takedown", een hardcore tactical shooter van onder andere ex-Rainbow Six & Halo medewerkers, haalden hun doel.

Nu mag Kickstarter zich aan nog een hoop oude klassiekers verwachten. Een eerste is "Leisure Suit Larry", één van de klassieke adventuregames uit de jaren '80. Als één van de enige games om zich aan seksuele thema's te wagen was Larry zeer populair in die jaren, maar tegenwoordig wil geen enkele uitgever zich eraan verbranden. De originele bedenker, Al Lowe, kreeg de licentie los en keert terug om het via Kickstarter te proberen.

Ook Shadowrun keert terug. Shadowrun was origineel een pen&paper role playing game, die later onder andere games kreeg op de Sega Genesis. Enkele jaren terug kwam er nog een FPS uit op de Xbox360 (maar die had nog weinig met de franchise te maken). Jordan Weisman wil nu een nieuwe game, Shadowrun Returns maken. Hij belooft een mengeling tussen cyberpunk en fantasy, in een 2D omgeving. Het sterke verhaal en karakterontwikkeling moeten de pijlers worden. Shadowrun: Returns is alvast goed op weg, want ze haalden al 300.000 dollar van de 400.000 op.

Read this next