Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Kickstarter-campagne opgezet voor Project Rap Rabbit

Konijn uit de hoge hoed.

De Japanse ontwikkelaars Masaya Matsuura en Keiichi Yano starten een Kickstarter-campagne voor Project Rap Rabbit, een ritmegame met een verhaal. Eerder werd de game al onthuld in een Project Rap Rabbit teaser, nu is duidelijk hoe de gameplay in elkaar zit.

In Project Rap Rabbit speel je als Toto-Maru, een rappend konijn in het Japan van de 16e eeuw. Je rapt door op het juiste moment bepaalde knoppen in te drukken, maar hebt daarnaast ook mogelijkheden om je eigen stijl te kiezen.

De makers willen daarbij improviseren en experimenteren aanmoedigen. Je moet opletten op wat de tegenstander terugzegt en daarna kies je de juiste woorden om hem af te troeven. Ook bepaal je de emotie waarmee je rapt.

Matsuura en Yano waren eerder verantwoordelijk voor o.a. Parappa the Rapper, Elite Beat Agents en Gitaroo Man. Project Rap Rabbit is nog een werktitel die in de toekomst gaat veranderen. De game staat gepland voor augustus 2018 en lanceert dan voor de pc en PlayStation 4.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties