Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Keert Total War terug naar Rome?

UPDATE: Het werd net heel wat waarschijnlijker.

Update: De eerste aanwijzingen voor het bestaan van Total War Rome II zijn intussen ook in de Benelux gespot. Zo zullen oplettende lezers van Gameplay reeds gemerkt hebben dat er sprake is van een feature over 'Total War Rome II' in de zomerspecial van het magazine.

Origineel: Kan het zijn dat een paginagrote screenshot van Rome: Total War met een Romeinse '2' erbovenop in stilte bevestigt waar een horde luidruchtige Total Warfans van het eerste uur sinds jaar en dag naar vraagt?

Deze advertentie in het Australische magazine PC Powerplay laat alvast weinig aan de verbeelding over. We wisten reeds dat The Creative Assembly hun volgende project op 6 juli zou onthullen tijdens Rezzed: The PC and Indie Games Show. Mits enige breinactiviteit is de conclusie gauw gemaakt: Total War: Rome 2.

Het wordt zonder meer interessant om te zien hoe The Creative Assembly het originele Rome: Total War -overigens de eerste telg in de reeks die de toon zette voor de vandaag typische mix van Turn-based gameplay op een grote kaart en RTS-gevechten tussenin- onder handen neemt voor een opvolger. Wij zijn alvast benieuwd of ze de stijgende lijn waarin de games zich sinds enkele iteraties bevinden, kunnen voortzetten met een nieuwe telg in Rome.

Als uitsmijter willen we nog snel even vermelden dat je nagenoeg alle Total War games tot het einde van het weekend tegen fikse kortingen kan bekomen via Gamersgate.

Rare jongens, die Romeinen.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties