Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Kaz Hirai: 'Sony richt zich ook op mobiele games'

Wie weet wat het bedrijf in petto heeft.

Sony-topman Kaz Hirai laat in een interview met de Financial Times weten dat het bedrijf zich vanaf nu ook 'agressief' op mobiele games richt.

Hirai noemt Pokemon Go een 'game-changer'. De Sony-topman geeft aan erg geïnteresseerd te zijn in de manier waarop de game mensen laat bewegen. Hij complimenteert tevens het gebruik van augmented reality.

"Het is een innovatief idee dat veel betekent voor de gehele gamesindustrie. Ik wil dat onze games er ook gebruik van gaan maken", aldus Hirai.

Sony heeft in het verleden verschillende apps uitgegeven, maar deze waren allemaal gericht op het verkopen van meer games en consoles en niet op het creëren van omzet.

"Mobiele games zijn erg belangrijk in Japan. Om deze reden hebben we ForwardWorks opgericht, een nieuwe studio die zich volledig richt op het maken van games voor mobiele apparaten," zegt Hirai

Vorig jaar gaf Sony aan dat er 'Te veel concurrentie is voor een PlayStation Vita opvolger' omdat mobiele games de markt domineren.

Getagged als

Over de auteur

Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties