Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Kane & Lynch verdwijnen niet

"Een sterk merk" vindt Eidos-president.

De Kane & Lynch-games werden tot nu toe misschien niet al te best ontvangen - zelf gaven we het meest recente spel een magere 5/10 - het is zeker nog niet afgelopen met de franchise. Dat belooft Ian Livingstone ons en hij weet er als de president van uitgever Eidos wel wat van. Hij zit in het comité van eigenaar Square-Enix dat bepaalt welke games er gemaakt zullen worden en welke niet.

"We hebben nog aankondigingen gemaakt over de toekomst van Kane & Lynch, maar we weten allemaal dat Kane en Lynch twee fantastische personages zijn die een merk kunnen dragen," zei Livingstone in een interview met Eurogamer.net. "Het publiek heeft hen graag dus ze zuleln niet verdwijnen."

Het feit dat Kane & Lynch 2 goed verkocht ondanks de slechte recensies zal er ook wel iets mee te maken hebben.

"Ofwel hou je van de game ofwel haat je het. Sommige mensen vonden de camera in de stijl van een home video leuk, anderen vonden het afschuwelijk. En sommigen houden van de personages en anderen niet. Maar dat neemt niet weg dat het een artistieke, thrill-a-minute instant action ervaring is. Ik vond het een geweldige game maar ik kan wel begrijpen dat anderen het daar niet mee eens zijn," had Livingstone hierover te zeggen.

Daarmee herhaalt hij de woorden van Niels Jørgensen, de general manager van developer IO Interactive. Die zei dat de lage review scores niet erg zijn en dat Kane & Lynch 2 een andere soort game was en dus niet naar iedereens smaak was.

Volgens geruchten is IO Interactive momenteel hard aan het werk aan de vijfde game in de Hitman-reeks.

Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties