Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Kane & Lynch - Wie zijn ze?

Character files van Kane en Lynch.

De volgende feiten spelen zich af voor de gebeurtenissen uit Kane & Lynch: Dead Men.

  • Naam: Adam 'Kane' Marcus
  • Geboortedatum: 27/08/1969
  • Woonplaats: San Fernandez, California
  • Beroep: Consultant
  • Strafbare feiten: Meervoudige moord, wapenhandel witwassen van geld
  • Opmerkingen: Geen band met familie. Suïcidaal en snel geprikkeld. Expert op vlak van wapens en werkt niet graag samen.

Voor de gebeurtenissen uit de eerste Kane & Lynch: Dead Men had Kane het ideale leventje. Huisje, boompje, tuintje, een mooie vrouw en twee prachtige kinderen. Op vlak van werk zat ook alles snor. Kane spendeerde zijn werkuren als consultant voor een multinational, waar hij allerlei "bosbrandjes" voor doofde. Maar zoals het spreekwoord gaat: mooie liedjes duren niet lang.

Nadat Kane op een dag terug kwam van het werk, had hij nonchalant zijn pistool op het nachtkastje laten liggen bij hen thuis. Een grove vergissing, want nadat hij de kamer verlaten had kwam zijn tweejarig zoontje binnen die het schietijzer zag liggen. Hij pakte het pistool vast en haalde al spelend de trekker over, waarna hij geraakt werd en overleed.

Kane was kapot van het verdriet en brak met zijn gezin. Zijn vrouw hield hem verantwoordelijk voor de dood van hun jongste kind en Kane dronk zijn problemen weg. Als een verloren man die het leven zat was raakte hij in contact met allerlei tuig, tot op één dag een criminele organisatie genaamd "The Seven" hem aansprak. The Seven bood hem een job aan als "klusjesman" -lees: huurling- die Kane dan ook aannam.

Alles verloopt prima. Kane, die bijzonder veel contacten had op het gebied van banken, corrupte politieagenten en wapenhandelaars door zijn eerdere werk als consultant, kreeg iedere klus die The Seven hem voorschotelden voor elkaar. Door zijn roekeloosheid en gebrek aan bezorgdheid voor eigen leven werd hij al snel berucht als een koelbloedige moordenaar. Nooit stelde hij vragen bij de opdrachten die hij kreeg en nooit viel The Seven hem lastig met opmerkingen over zijn manier van werken. Maar toen liep het mis.

Tijdens wat een routineklus bleek te zijn (Kane en handlangers werden de opdracht gegeven om een koffer geld op te halen) raakten ze verzeild in een vuurgevecht. Één voor één werden de collega's van Kane gedood tijdens de schietpartij, zodat hij er niks anders op vond dan er met de geldkoffer vandoor te gaan. Maar dit viel niet in goede aard bij The Seven, die deze daad als verraad interpreteerde. Kane werd later gevat door de politie en werd ter dood veroordeeld voor de misdaden die hij gepleegd heeft.

Op weg naar zijn executie zit hij samen in het politiebusje met een mede-terdoodveroordeelde, die met zijn lange haar, onverzorgde baard en grote brilglazen maar een lugubere indruk nalaat. Een ijzige stilte heerst in het voertuig, tot de vreemde man plots Kane aanraadt om zich te bukken en op de grond te gaan liggen. Onverwachts klinkt een luide metalen knal en het busje kantelt ...

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Kane & Lynch 2: Dog Days

PS3, Xbox 360, PC

Kane & Lynch: Dead Men

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Edelbert Masschelein avatar

Edelbert Masschelein

Professionele trol

Reacties