Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Kan Link vliegen in nieuwe Wii-Zelda?

Ons lijkt het een logische stap.

Binnen een kleine twee weken mogen we weer een nieuwe The Legend of Zelda verwelkomen, en dat in de vorm van Spirit Tracks voor de Nintendo DS. Link zal zich in die game kunnen voortbewegen met behulp van een trein, terwijl we hem in het verleden ook al op een boot en op een paard terug konden vinden. Het luchtruim heeft onze in het groen geklede held echter nog nooit fatsoenlijk mogen verkennen, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen.

Eiji Aonuma, de man die aan het hoofd staat van alle nieuwe Zelda-titels, gaf zopas nog aan dat hij de faam van Orcarina of Time lichtjes in twijfel trekt. Vandaag laat hij opnieuw van zich horen, al praat Aonuma nu over de nieuwe The Legend of Zelda die voor de Wii in de maak is. Blijkbaar haalt de man inspiratie uit gesprekken met zijn achtjarige zoontje.

"Mijn zoon is begonnen met het spelen van Phanton Hourglass. Toen hij aan de slag mocht gaan met de boot liet ik hem weten dat je in de volgende Zelda met een trein zou kunnen rijden. Hij reageerde daarop met een vraag: 'Papa, eerst een boot, en binnenkort een trein? Dan zal Link de volgende keer wel kunnen vliegen, niet?'."

Aonuma ging verder door te zeggen dat "veel mensen speculeren over de nieuwe Zelda, en sommige van die speculaties zijn helemaal correct." Toch moest de man de lippen stijf op elkaar houden en kon hij nog niets verklappen rond de nieuwe Wii-titel waarin Link de hoofdrol vertolkt.

Verder weten we met zekerheid dat Nintendo de Wii MotionPlus technologie zal toepassen in de nieuwe The Legend of Zelda om zo de spelervaring naar nieuwe hoogtes te tillen. Persoonlijk zouden we stilaan de eerste beelden willen zien, onze honger naar meer Zelda geeft ons ondertussen barstende hoofdpijn.

Reacties