Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Kalypso onthult Omerta - City of Gangsters

Zeg het voort met gevaar voor je eigen leven.

Haemimont Games, de ontwikkelaar die we vooral kennen van de twee laatste delen uit de Tropico-reeks, laat de bananenrepublieken voor wat ze zijn en zoekt andere oorden op met z'n nieuwste project. Met Omerta - City of Gangsters wil uitgever Kalypso je de touwtjes in handen geven van de georganiseerde misdaad in Atlantic City tijdens de jaren '20 van de vorige eeuw.

Je zal je kunnen opwerken tot de hoogste echelons van de mafia door je kompanen zorgvuldig te kiezen, uit te rusten en ervoor te zorgen dat je overvallen, moorden en gevangenisuitbraken tot een goed einde brengt. In het simgedeelte van de game zal je vooral proberen al je zaakjes lucratief te maken, moet je afrekenen met de lange arm der wet door hen af en toe van een steekpenning te voorzien en meer van dat soort fraais waar gangsters hun tijd mee vullen.

In de combat, die turn-based zal verlopen, zijn belangrijke rollen weggelegd voor het gebruiken van cover of sneaky verrassingsaanvallen.

Kalypso belooft naast de singleplayermodus ook competitieve en coöperatieve modi waarin je je eigen bende criminelen kan uitspelen tegen die van je vrienden en -vooral- vijanden.

De game staat gepland voor het eind van 2012 en een release werd voorlopig enkel bevestigd voor PC. Tot dan observeren wij met plezier Steve Buscemi nog wat in de uitstekende serie Boardwalk Empire.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen