Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

JRPG-studio Imageepoch vraagt faillissement aan

Bekend van Luminous Arc, Time and Eternity en meer.

De Japanse gamesontwikkelaar Imageepoch heeft faillissement aangevraagd. De studio heeft te grote schulden en verkocht te weinig games om die af te kunnen betalen, zo melden Japanse media (via Siliconera).

Eerder al werd ontdekt dat de website van Imageepoch offline was gehaald en dat Ryoei Mikage als topman van het bedrijf was opgestapt. Daarom werd begin april al gespeculeerd dat het niet goed ging met het bedrijf.

Imageepoch staat vooral bekend als een RPG-studio. De Luminous Arc-serie is er ontwikkeld voor de Nintendo DS, samen met Xenogears spirituele opvolger Sands of Destruction. Voor de PlayStation 3 werd Time and Eternity uitgebracht, een game die met name opviel door zijn animatiestijl.

De laatste game van Imageepoch blijkt nu Stella Glow voor de Nintendo 3DS. Atlus brengt de titel nog uit in Amerika. Een Europese releasedatum is nog niet bevestigd.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties