Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Journey verschijnt pas in 2012

Einde van de tocht is in zicht.

Journey, de eigenzinnige en aparte game van thatgamecompany zal pas in de lente van volgend jaar z'n weg naar het Playstation Network vinden. Dat schrijft Jenova Chen in deze post op de Playstation Blog. Hoewel er voorheen nooit een datum of periode genoemd werd, leek Journey na de bèta eerder deze zomer perfect op schema te zitten voor een release eind 2011. Het wachten zal dus iets langer duren, zo blijkt.

Die bèta verliep overigens goed en leverde heel wat bruikbare feedback op. Nu is het aan thatgamecompany om de laatste plooien glad te strijken en Journey tot een succesvol experiment te maken.

Journey is een beleving waarin je als speler woestijnachtige, uitgestrekte en bovenal mystieke landschappen doorkruist op je tocht naar een berg in de verte. Gaandeweg ontmoet je anderen die een gelijkaardige tocht ondernemen. Je kan beslissen hen al dan niet te vergezellen, maar dat zal gebeuren zonder met elkaar te praten aangezien die optie er simpelweg niet is.

Wij zijn alvast benieuwd wat het resultaat zal zijn eens deze exclusieve PS3-game (overigens de laatste die thatgamecompany contractueel exclusief voor Sony's console hoeft te ontwikkelen) in de lente van volgend jaar verschijnt.

Joa loopt net niet verloren in Journey.
Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties