Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Journey na drie jaar eindelijk afgewerkt

Maar een releasedatum is er nog niet

Journey is na drie jaar eindelijk helemaal af. Dat kondigt developer ThatGameCompany trots aan.

"Drie jaar is een lange tijd wanneer je eindelijk iets afwerkt en terugkijkt en zegt "Wat heb ik nu eigenlijk gedaan in de voorbije drie jaar?" tweette Jenova Chen, het creatieve kopstuk van het bedrijfje. "Ik hoop dat het het waard was." Wij ook.

Journey is namelijk de geestelijke opvolger van Fl0w en Flower, de vorige twee games van ThatGameCompany, en het lijkt er op dat Journey even innovatief, creatief en uniek zal zijn als die games.

In Journey reis je door een woestijn naar een berg, samen met een vreemdeling. Deze vreemdeling is een andere Journey-player die random geïmporteerd werd in jouw game via PSN. Net zoals met de vorige ThatGameCompany-games is het ook hier niet de bestemming die telt maar de reis die je samen onderneemt. Dit gecombineerd met een minimalistische en cartooneske presentatie en je begrijpt dat dit wel eens een speciale game kan worden.

Ondanks het feit dat de game 100% af is, is er echter nog geen releasedatum. Het is nog even wachten tot Sony een gaatje vindt in hun drukke PSN-releaseschema.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties