Skip to main content

Jonathan Blow spreekt op Indievelopment 2014

Nederlands evenement in het teken van indie-games.

Jonathan Blow is te gast tijdens de Independent Game Development Conferentie in Utrecht op 7 april aanstaande. De maker van Braid en het aankomende The Witness verzorgt een lezing over het ontwikkelen van een mindset die helpt bij het verzinnen van diepgaandere ideeën voor indie-games, in tegenstelling tot een focus op oppervlakkigheid en gimmicks.

Andere bevestigde sprekers zijn Michael Cook en Paul Weir. Cook ontwikkelde onder andere ANGELINA, een AI-programma dat zelf games ontwerpt. Weir is componist en sound designer die momenteel bij Hello Games werkt aan No Man's Sky.

Indievelopment is een conferentie georganiseerd door studenten en staat helemaal in het teken van het ontwikkelen van games. Het evenement wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. Vorig jaar bezochten bijna 500 geïnteresseerden de conferentie, waar destijds onder andere Chris Avellone (Obsidian Entertainment) en Robin Hunicke/Austin Wintory (van de PlayStation-game Journey) te gast waren.

Dit jaar is een expositievloer van 400 vierkante meter nieuw, waar ontwikkelaars hun games ten toon stellen. Zo kunnen ze feedback ontvangen van bezoekers, hun netwerk uitbreiden en wellicht een uitgever aanspreken.

Tickets kosten normaal gesproken 30 euro. Als je nog student bent, dan kun je tot 14 maart ook tickets met korting bestellen voor 15 euro.

Eurogamer

Read this next