Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Joe Rogan: "Videogames zijn een probleem en tijdverspilling"

Waarom leer je niet jujitsu in de plaats?

In de meest recente aflevering van The Joe Rogan Experience, één van de meest populaire podcasts, laat gastheer Joe Rogan zich negatief uit over videogames. Het internet, waaronder enkele bekende streamers, reageert uiteraard meteen op de uitspraken.

"Video games zijn een echt probleem," poneert Rogan in een interview met een gast. "Weet je waarom? Omdat ze verdomd leuk zijn. Je speelt ze, en ze zijn leuk, maar je bereikt er niets mee."

Vervolgens geeft Rogan het voorbeeld van een persoon die jujitsu leerde in plaats van videogames te spelen. Binnen de drie jaar was hij een meester in de vechtsport, startte hij zijn eigen school en verdient daar nu zijn brood mee.

"Of je kan fucking videogames spelen, niet veranderen in drie jaar tijd, wachten voor die volgende game of de volgende Xbox. Zo verspil je je tijd."

Tyler Blevins, beter bekend als 'Ninja', reageerde al op Joe Rogan's statement. Ninja werd zelf multimiljonair als streamer en zegt dat Joe Rogan de sector niet begrijpt. "Hij begrijpt niet hoe de gaming community werkt."

Criticus Conrad Zimmerman was ook scherm voor Rogan. "Of je kan talloze uren naar Joe Rogan's podcast luisteren en ook nul vooruitgang boeken in je leven."

Zelfs O'Shea Jackson Jr., de zoon van rapper en acteur Ice Cube, kon het niet laten te reageren. "Lang leve de spelers en lang leve gamen. Mijn liefde voor games zorgde ervoor dat ik mijn liefde voor schrijven ontdekte. Nu schrijf ik voor games. Onderschat de passie van andere mensen niet!"

Leuk weetje: Joe Rogans kritiek op gaming komt omdat hij zelf slechte ervaringen heeft met videogames. In de jaren '90 had Joe Rogan zelf een zware verslaving aan Quake.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties