Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Jet Set Radio HD verschijnt deze zomer

Op PC, PS3 en XBLA.

Sega was ons al enige tijd overduidelijke hints aan het geven dat Jet Set Radio als volgende Dreamcast-titel een remake zou krijgen maar nu is het ook officieel bekend gemaakt.

Jet Set Radio zal deze zomer verschijnen als een digitale download op PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Aangezien de game oorspronkelijk in 2000 werd uitgebracht, zal de game natuurlijk ook HD-textures meekrijgen.

Om de re-release van deze klassieker te vieren houdt Sega een wedstrijd. Gamers kunnen hun eigen graffiti insturen via deze link. De achttien beste zullen in de game verschijnen en de makers ervan zullen ook de game gratis krijgen, samen met een Bluetooth speaker systeem en andere game-accesoires. Fijn!

In Jet Set Radio moet je in Tokyo rond skaten en tags achterlaten op bepaalde plekken. De game was indertijd revolutionair omdat het de eerste game was die gebruik maakte van cel-shaded graphics. Bekend graffiti-artiest Inkie was verantwoordelijk voor de look van de game. Ook de soundtrack van de game was typerend en bestond uit hip-hop, funk en Jpop liedjes. Of die soundtrack nog aanwezig zal zijn in deze HD-remake, dat is twijfelachtig.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties