Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Japanse RPG Grandia 2 komt uit op Steam

Dreamcast-origineel als basis.

Uitgever GungHo Online Entertainment America brengt de Japanse RPG Grandia 2 uit op Steam. Oorspronkelijk lanceerde de game in 2000 voor de Dreamcast en twee jaar later voor de PlayStation 2 en pc. Destijds werd de game nog uitgegeven door Ubisoft.

Grandia 2 komt opnieuw uit omdat GungHo Online eerder een enquête uitstuurde met de vraag welke Game Arts-games gamers graag heruitgebracht zouden zien. "De respons op Grandia 2 was overweldigend," aldus de uitgever tegenover gamesite GameSpot. Game Arts is ook bekend van de Lunar-serie, waaronder de meest bekende titel Lunar: Silver Star Story is.

Grandia 2 voor Steam krijgt verbeterde graphics en ondersteuning voor muis en toetsenbord, naast Steam Achievements en Steam Cards. Ondanks dat de game een vervolg is op de eerste Grandia, staat het verhaal op zichzelf. Een releasedatum is nog niet gegeven. Deze editie is gebaseerd op de Dreamcast-versie, omdat de andere releases meer glitches kenden.

De RPG gebruikt een vechtsysteem dat uniek is voor de Grandia-serie. Beurten van teamleden en vijanden worden aangeduid op een balk. Wanneer je eerder toeslaat dan de tegenstander, kun je hem 'terugduwen' op die balk zodat zijn beurt wordt uitgesteld. Andere Teamleden kunnen vijanden zo ook inhalen.

Grandia 2 is tevens de laatste Grandia-game die in Europa is uitgebracht. Daarna lanceerden nog Grandia Xtreme en Grandia 3, maar enkel in Japan en de Verenigde Staten.

Read this next