Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Japanse releasedate Yakuza zombie

Moeten er nog ondoden zijn?

Famitsu heeft bevestigd dat Ryu ga Gotoku Of The End, de volgende game in de Yakuza reeks, een Japanse release krijgt op 17 maart 2011. Exclusief voor de PS3 natuurlijk.

De titel zal verschillende personages uit vorige titels van de Yakuza serie bevatten die het samen moeten opnemen tegen zombies.

Jawel, ook Yakuza kan trekt een nummertje en gaat in de rij staan als de zoveelste game die wil profiteren van de (naar mijn mening) veel te lang durende zombie-revival (no pun intended).

Aan de andere kant, als je ziet hoe fanatiek het Westerse publiek is met zijn ondoden, is dit misschien de perfecte kans voor de zeer Japans getinte Yakuza om een grotere doelgroep aan te spreken. Leuke hommage of druppel in de reeds overgelopen emmer, de tijd zal het ons zeggen.

De meer rechtstreekse actie-aanpak die ongetwijfeld aanwezig zal zijn om de gangsterstijl te vervangen, zou dan weer een goede oefening kunnen zijn voor de volgende game van de ontwikkelaar: Binary Domain. Dit wordt een sci-fi titel met conflicten tussen mensen en robotten in een stad waar een duidelijke onderverdeling is tussen rijk en arm. De titel zal verschijnen voor Xbox 360 en PS3, maar een release datum is nog niet bekend.

Getagged als
Over de auteur
Steph Vanquaethem avatar

Steph Vanquaethem

Executive Editor

Reacties