Skip to main content

Japanse politie arresteert verkoper van illegale Breath of the Wild save files

Breath of the illegal.

De Japanse politie heeft op 8 juli een 27-jarige man gearresteerd die illegale cheat save files van Breath of the Wild verkocht. Dat onthult de redactie van Dexerto.

Volgens de Japanse politie verkocht de man al anderhalf jaar lang cheat save files van Breath of the Wild die ervoor zorgen dat je aan de slag kon met de "ultieme" versie van de Breath of the Wild. Daarin beschik je over maximale stats en zeldzame voorwerpen die anders erg moeilijk te verkrijgen zijn als je de game zonder cheats speelt. De man vroeg 3500 yen of 26,75 euro per exemplaar en verdiende hier sinds december 2019 al meer dan 10 miljoen yen of 76,4 duizend euro aan.

De politie arresteerde de man omdat hij de Japanse Unfair Competition Prevention-wet overtrad. Die wet zorgt ervoor dat Japanners kunnen worden bestraft als ze geheime informatie van een bedrijf op illegaal verkregen wijze openbaar maken of stelen. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt in Japan. In februari 2021 namen de Japanse autoriteiten ook al een 23-jarige man in hechtenis die naar verluidt duizenden exemplaren van aangepaste save files van Pokémon Sword en Shield verkocht voor in totaal meer dan 1,1 miljoen yen of 8400 euro.

In ander Nintendo-nieuws zag je eerder al de eerste The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 gameplay en kondigde Nintendo de Nintendo Switch OLED release aan. Meer informatie over beide games vind je in onze The Legend of Zelda: Breath of the Wild review en Pokémon Sword en Shield review.

Read this next