Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Jade Raymonds nieuwe studio werkt aan originele PlayStation IP

Een veilige haven.

Jade Raymond heeft in Montreal de nieuwe studio Haven Entertainment Studios opgericht. De kersverse ontwikkelaar werkt samen met Sony Interactive Entertainment aan een originele PlayStation IP.

"We willen werelden creëren waar spelers kunnen ontsnappen, plezier hebben, zich kunnen uiten en een community kunnen vinden," aldus Jade Raymond. "We willen onze passie in een project storten. We willen iets wonderbaarlijks maken dat mensen kunnen ervaren."

“We willen iets wonderbaarlijks maken dat mensen kunnen ervaren,” aldus Raymond.

Sony heeft zodoende in Haven Entertainment Studios geïnvesteerd. "Sony Interactive Entertainment is er trots op om Haven en zijn toekomst te ondersteunen en erin te investeren," aldus Hermen Hulst, hoofd van PlayStation Studios. "We begrijpen de uitdagingen en beloningen van het opbouwen van creatieve teams vanaf het begin."

Alhoewel de studio aan een nieuwe PlayStation IP werkt, heeft Raymond nog geen details gedeeld. Wel is er bekendgemaakt dat er enkele medewerkers bij de studio werken waar Raymond in het verleden mee heeft samengewerkt.

Jade Raymond verkreeg onder andere bekendheid door haar werk aan de Assassin's Creed-reeks. Naderhand werkte ze voor Electronic Arts bij Motive Studios om vervolgens in 2019 bij Stadia Games and Entertainment aan het werk te gaan. Daar was ze als hoofd van de studio verantwoordelijk voor het maken van exclusieve content voor Google Stadia.

Getagged als
Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties