Skip to main content

Jade Raymonds nieuwe studio werkt aan originele PlayStation IP

Een veilige haven.

Jade Raymond heeft in Montreal de nieuwe studio Haven Entertainment Studios opgericht. De kersverse ontwikkelaar werkt samen met Sony Interactive Entertainment aan een originele PlayStation IP.

"We willen werelden creëren waar spelers kunnen ontsnappen, plezier hebben, zich kunnen uiten en een community kunnen vinden," aldus Jade Raymond. "We willen onze passie in een project storten. We willen iets wonderbaarlijks maken dat mensen kunnen ervaren."

“We willen iets wonderbaarlijks maken dat mensen kunnen ervaren,” aldus Raymond.

Sony heeft zodoende in Haven Entertainment Studios geïnvesteerd. "Sony Interactive Entertainment is er trots op om Haven en zijn toekomst te ondersteunen en erin te investeren," aldus Hermen Hulst, hoofd van PlayStation Studios. "We begrijpen de uitdagingen en beloningen van het opbouwen van creatieve teams vanaf het begin."

Alhoewel de studio aan een nieuwe PlayStation IP werkt, heeft Raymond nog geen details gedeeld. Wel is er bekendgemaakt dat er enkele medewerkers bij de studio werken waar Raymond in het verleden mee heeft samengewerkt.

Jade Raymond verkreeg onder andere bekendheid door haar werk aan de Assassin's Creed-reeks. Naderhand werkte ze voor Electronic Arts bij Motive Studios om vervolgens in 2019 bij Stadia Games and Entertainment aan het werk te gaan. Daar was ze als hoofd van de studio verantwoordelijk voor het maken van exclusieve content voor Google Stadia.

Read this next