Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Jade Raymond baas bij Ubisoft Toronto

Nieuwe studio krijgt grote financiële steun.

We kennen Jade Raymond allemaal als het charmante gezicht achter Assassin's Creed, een van de grote hits uit 2007. Momenteel werkt ze als executive producter mee aan deeltje twee binnen dezelfde reeks, maar daar stopt het duidelijk niet voor de schone Canadese. Ubisoft laat vandaag namelijk weten dat Raymond aan het hoofd zal staan van Ubisoft Toronto, een nieuwe studio die de Franse ontwikkelaar opricht in Canada.

Zelf heeft Raymond er duidelijk zin in. "Ik kijk ernaar uit om samen met een sterk en getalenteerd team te werken aan AAA-titels en nieuwe intellectuele eigendommen," laat ze weten. Ook de financiële steun waarop het kakelverse Ubisoft Toronto mag rekenen geeft zonder enige twijfel een duwtje in de rug. De Canadese overheid geeft zomaar eventjes USD 226 miljoen aan subsidies weg, waarmee Ubisoft in Toronto zo'n achthonderd werknemers hoopt te werk te stellen.

Aan wat voor projecten Ubisoft Toronto precies werkt blijft voorlopig nog geheim. Wel zal de ontwikkelaar naast videospellen ook comics, films en boeken maken die samenhangen met de producten die ze in de toekomst zullen uitbrengen. We wensen je alle geluk Jade Raymond, ons hart heb je namelijk al een hele tijd terug gestolen!

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen